• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • slide4
Opozorilo
  • PISKOTKI - OPOZORILO O UPORABI !

    "Nasa spletna stran uporablja piskotke, s katerimi dosezemo boljse delovanje, obiskovalcem nudimo preprostejse brskanje po strani ter zagotavljamo celostno delovanje.

    vec informacij o piskotkih

    direktiva EU o zasebnosti

Avtogeni trening vaje

sproscanje anksiozne motnjeAvtogeni trening je sestavljen iz serije vaj, ki so sestavljena iz gesel, ki si jih v mislih ponavljamo v mirnem, nežnem tonu. Vaje se nadgrajujejo in se jih lahko naučimo postopoma in ne naenkrat. Zaradi postopnega privajanja našega uma na nove ukaze traja tečaj avtogenega treninga 9 tednov.

 

 

Avtogeni trening je sestavljen iz 6. standardnih vaj:

1. Teža rok in nog
2. Toplota rok in nog
3. Srčni utrip
4. Dihanje
5. Sončni pletež (solarni pleksus)
6. Čelo

Te standardne vaje sestavljajo jedro tečaja vsakega avtogenega treninga in tudi AT po metodi British Autogenic Society, ki ga je Schultzov učenec Luthe pripeljal iz Kanade v Anglijo. Vaje po tej metodi so bolj sistematične, varnejše in vsebujejo še določene dodatne vaje (kot so razbremenilne vaje, šivanje oz. t.i. "short stitch", dodatne vaje za vrat in ramena). Tečaj po tej metodi, ki jo izvajajo v Veliki Britaniji tudi na recept, je tako bolj izpopolnjena in razvita različica avtogenega treninga.
Na koncu tečaja avtogenega treninga pa dobite tudi osebno geslo, t.i. afirmacijo, ki si jo v avtogenem stanju ponavljate in tako povečate njeno učinkovitost. Afirmacije lahko uporabljate npr. za prenehanje razvad, za povečanje asertivnosti, za sprejemanje sebe takšnih kot smo, ipd.

Cene in način plačila.

Trener AT Matej Drašler 031 77 02 99 ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. )

Teden BAS protokol
1. Šivanje (short stitch)
2. Teža 1
3. Teža 2
4. Toplota
5. Srčni utrip
6. Dihanje
7. Sončni pletež
8. Čelo
9. Osebno geslo
10.

Ponovno srečanje (čez 2 meseca)